Fűtéskorszerűsítés pályázat 2012 – napkollektor

Ha lemarad a napkollektor pályázatról…
Újra indul a lakások fűtés korszerűsítését támogató pályázat

2012 augusztus 27-től újra indítja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a lakások fűtésének korszerűsítésére igényelhető támogatásokra kiírt pályázatot.A kormány célja, hogy e támogatásokkal elősegítse a magas szén-dioxid kibocsájtás csökkentését valamint támogatást nyújtson a lakások minél nagyobb energiahatékonyság eléréséhez szükséges korszerűsítések megvalósításához. A támogatás utófinanszírozású és vissza nem térítendő.Felhasználható kondenzációs kazántechnológiát alkalmazó valamint megújuló energiát felhasználó fűtésrendszerek telepítésére, beszerzésére valamint .
Pályázhatnak családi házak tulajdonosai valamint természetes személyek, maximum 4 lakásos társasházak, ikerházak, láncházak tulajdonosai, fontos kitétel, hogy a pályázatban szereplő ingatlan 2006 december 31 előtt már jogerős használatba vételi engedéllyel rendelkezzen.
A pályázaton igényelhető támogatás mértéke legfeljebb a beruházás 40 %-a lehet, amennyiben kondenzációs kazán telepítéséről van szó az elnyerhető támogatás nem haladhatja meg lakásonként a 850.000 forintot. A megújuló energiát hasznosító berendezések telepítése esetében az elnyerhető összeg maximum 1.500.000 forint lehet.
A támogatás a berendezések tervezésének, beszerzésének valamint beüzemelési költségeire is fordítható. Ugyanakkor igényelhető a tanúsítási és engedélyezési költségek fedezésére is.
A pályázattal kapcsolatos információk elérhetők a kormány honlapján, Az Új Széchenyi Terv Fűtéskorszerűsítési Program pályázati felhívás címen.

Kérdés esetén állunk rendelkezésére!