Pearl-energia

Közlekedésbiztonsági eszközök

napja (az első SafeCross® okoszebra® telepítése óta) egyetlen baleset sem történt az érintett útszakaszokon.

SafeCross® – Okoszebra®

Cégünk a gyalogosok kijelölt gyalogos-átkelőhelyen történő biztonságosabb átkelése érdekében egy aktív eszközökkel ellátott, a járművezetők részére szolgáló figyelemfelhívó, un. SafeCross® – Okoszebra® rendszer kialakítását javasolja.

A SafeCross® Cégünk saját fejlesztésű rendszere, mely a burkolatba telepített aktív fényforrások alkalmazásával, a gyalogos-átkelőhelyeken át kelni szándékozó gyalogosok által automatikusan működésbe hozott gyalogosvédelmi figyelemfelhívó rendszer.

Az átkelni szándékozó gyalogosokat elsősorban kamerák, illetve különböző szenzorok alkalmazásával érzékeljük. Az érzékelést követően működésbe lépnek a burkolatba telepített nagy fényerejű és nagy teherbírású LED-es prizmák, melyek villogással hívják fel a gépjárművezetők figyelmét az átközlekedő gyalogosokat.

A telepített prizmák kialakításukból, valamint az alkalmazott LED technológia miatt egyiránt jól láthatóak mind a nappali, mind az éjszaki és mind a korlátozott látásviszonyok mellett.

A rendszer részét képezi az un. kiegészítő kiemelt LED-es világítás, mely az éjszakai, illetve korlátozott látási viszonyok esetén bekapcsol és megvilágítja a gyalogos-átkelőhely körmyezetét még inkább kihangsúlyozva az átkelőhely felé közeledő gyalogosokat.

A rendszer egyik főalkotó eleme a vezérlő, mely, illetve maga az egész átkelőhely internetes távfelügyeleti rendszeren keresztül teljesmértékben felügyelhető, valamint a működés és egyéb paraméterek megfelelő jogosultság esetén módosíthatóak.

A rendszer működtethető fix áramellátással, napelemmel, illetve az átkelőhelyeknél lévő közvilágítási hálózatról is akkumulátor használatával, mely a nappali működést biztosítja.

Rendszerünk, annak innovatív és használati jellege, illetve kialakítása miatt a SmartCity projetkbe teljes mértékben beilleszthetőek.